Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Vanilkové rožky

Potrebujeme:
280 g hladkej múky
80 g práškového cukru
200 g hera
100 g pomletých orechov
2 žĺtka
Zmes na obalovanie- práškový cukor zmiešaný s vanilkovým cukrom

Postup:
Z múky, hery, pomletých orechov, žĺtkov a práškového ckru spracujeme cesto a necháme ho na chladnom mieste na 15 min. odpočinúť. Cesto potom rozdelíme na 4 rovnaké časti. Na pracovnej doske ich rozšúlame, nakrájame na menšie kúsky a formujeme do výslednej formy do tvaru rožkov. Vyformované rožky pokladáme na a pečieme v trúbe pri teplote 150 °C pokial stmavnú do zlatista.

Vyberieme z rúry a následne ich este za tepla obalujeme v zmesi na obalovanie.