Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Banánová roláda

Cesto:

 

150 g hladkej múky

1 čl prášku do pečivu

20 g kakao

4 vajcia

4 pl studenej minerálky

150 g práškov. Cukru

 

Plnka:

8 plátkov želatiny

750 ml smotany na šlahanie

1 van. cukru

60 g prášk. cukru

3 pl kapučína

Citronová šřava

3 banány

 

 

V mise premiešame múku s práškom do pečiva a kakaa. Bielky vyšľaháme s minerálkou a cukrom na tuhý sneh. Do neho zamiešame žĺtky, potom múku.

Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie v rúre 200°C asi 12 min. Ešte horúci ho pomúčime cukrom, preklopíme na utierku a necháme vychladnút. Potom z neho stiahneme papier.

Želatínu namočíme podľa návodu, zo 700 ml smontany, van. cukru, práš. cukru, kapučína, pripravíme tuhú šľahačku. Ostatnú 50 ml smotany zohrejeme, vložíme do nej napučenú želatínu a necháme ju rozpustiť, vyleje to na pripravenú sľahačku.

Korpus potrieme 2/3 krému, pozdĺžne naň dáme banány v celku, ktoré pokvapkáme citronom, roládu zavinieme a zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnút.

Potom ju potrieme zvyšným krémom a posypeme grankom.

Fotogaléria: Banánová rolada

/album/fotogaleria-bananova-rolada/img-2686-jpg/
/album/fotogaleria-bananova-rolada/img-2688-jpg/
/album/fotogaleria-bananova-rolada/img-2689-jpg/