Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Čokoládová baba

 

Korpus:

150 g olupaných orechov /zmes lieskovcov, kešu orieškov, vlašských orechov/

75 g maslových sušienok

30 g práškového cukru

40 g masla

 

Čokoládová pena:

220 ml mieka

2ČL želatíny mletej

120 g práškového cukru

2 vajcia

220 g horkej čokolády

150 g šľahačkovej smotany

 

Korpus urobíme tak, že rozmixujeme všetky orechy spolu so sušienkami a roztopeným maslov,
všetko to pekne natlačíme do tortovej formy a vložíme tak na 1 hodiny do chladničky. Medzitým si
pripravíme penu, tak že do kovovej misy vylejeme mlieko, želatiny a necháme ju napučať. Potom
misu dáme do vodného kupela, pridáme polovicu cukru, 2 žltky a čokoládu. Všetko to necháme
pekne roztopiť. Penu dáme potom tiež na chvílu stuhnúť do chladničky, tak na 1 hodinku.

Šlahačku vyšľaháme a primiešame do peny, Bielky vyšľaháme, pridáme 2PL cukru. Pridáme zvyšný
cukor a to všetko primiešame do peny. Všetko to vylejeme na korupus a znova necháme chvílu
stuhnúť v chladničke.

Ozdobiť to možeme orieškami, alebo kúskami bielej čokolády.