Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Broskyňový koláčik

Cesto:

400g hladkej múky

200ml perlivej vody

200ml oleja

4 vajcia

Štipka soli

1 vanilkový cukor

160g práškového cukru

3 lyžice kakaa

3 lyžičky kypriaceho prášku

 

Plnka:

Broskyňový kompót

2 balíčky šľahačky v prášku

300ml studeného mlieka

1 balíček škoricového cukru

1 lyžica rumu

 

V miske zmiešame múku s kypriacim práškom, kakaom, cukrom, vanilkovým cukrom, soľou, vajciami, olejom a minerálkou. Cesto vylejeme na pekáč a upečieme ho. Vychladnutý korpus pokvapkáme šťavou z kompótu.

Na jemne nakrájané kúsky broskyne poukladáme na korpus. Na broskyne dáme plnku, ktorú si urobíme takto: do misky vysypeme šľahačky, mlieko, škoricový cukor a rum.

Uložíme koláč do chladničky aby stuhol a potom ho posypeme kakaom.