Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Mrežák

45dg polohrubej múky

25dg masla hera

½ prášok do pečiva

Trošku soli

15dg práškového cukru

Slivkový prípadne iný lekvár

1dl mlieka

3 žĺtka

 

 

Suroviny spracujeme na cesto a necháme ho 1 hodinu postáť. Väčšiu polovicu cesta rozvaľkáme a dáme na vymastený a múkou posypaný plech.  Hrotom vidličky spravime po ceste dierky, potrieme slivkovým lekvárom, ktorý môžeme posypať škoricovým cukrom. Z menšej polovice cesta ušúľame tenké nitky a vytvoríme tak mriezky po celom povrchu.

Pečieme vo vyhriatej rúre na 200°C pokial sa cesto nelepí.

Fotogaléria: Mrežák

/album/fotogaleria-mrezak/img-3437-jpg1/
/album/fotogaleria-mrezak/img-3441-jpg1/
/album/fotogaleria-mrezak/img-3439-jpg1/