Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Jahodová štrúdla

Lístkové cesto

450g jahôd

150g strúhanky

1 lyžica masla

100g cukru

2 vajcia

 

Strúhanku orestujeme na lyžičke masla do zlatista a necháme vychladnúť. Potom ku strúhanke pridáme cukor, jedno vajce a všetko spolu dobre premiešame.

Na lístkové cesto rozotriem strúhankovú zmen, na túto zmes rozdelíme jahody a cesto zvinieme. Okraje cesta ako aj celý valček potrieme rozšľahaným vajíčkom.

Pečieme na 170°C približne 30 minút.

Fotogaléria: Jahodová štrúdla

/album/fotogaleria-jahodova-strudla/p1040672-jpg/
/album/fotogaleria-jahodova-strudla/p1040673-jpg1/
/album/fotogaleria-jahodova-strudla/p1040667-jpg/