Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Gaštanová torta


Korpus – 8 vajec
                 2 gaštanové pyré
 
Plnka – 2 šlahačky v prášku
              1 gaštanové pyré
              3 dc mlieka
              Rum, džem ozdobky
 
 

Žĺtka a bielka si oddelíme, vajca si predšľaháme a dáme do nich gaštanové pyré. Vznikne nám tuhá zmes. Z bielkov vyšľahame tuhý sneh, ktorý vlejeme do pripravenej zmesy. Vymastíme si tortovú formu , posypeme trochou múky, vylejeme zmes a dáme piecť na 45 minút do vyhriatej rury na 180°C.

Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že vysypeme do misky šľahačky, gaštanové pyré, mlieko a z toho vyšľaháme tuhú zmes.

Po vychladnutí korpus prekrojíme na poly, polku polejeme trochou rumu a natrieme džemom /najlepšie kyselkavým/. Dáme na džem plnku a priklopíme druhou polovicou korpusu.

Celu tortu natrieme plnkou a posypeme ozdobami alebo kakaom. Necháme v chladničke odstáť na niekolko hodín.

Fotogaléria: Gaštanová torta

/album/fotogaleria-gastanova-torta/img-3568-jpg1/
/album/fotogaleria-gastanova-torta/img-3572-jpg/
/album/fotogaleria-gastanova-torta/img-3571-jpg/