Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Gaštanová torta
Korpus – 8 vajec
2 gaštanové pyré
Plnka – 2 šlahačky v prášku
1 gaštanové pyré
3 dc mlieka
Rum, džem ozdobky
Žĺtka a bielka si oddelíme, vajca si predšľaháme a dáme do nich gaštanové pyré. Vznikne nám tuhá zmes. Z bielkov vyšľahame tuhý sneh, ktorý vlejeme do pripravenej zmesy. Vymastíme si tortovú formu , posypeme trochou múky, vylejeme zmes a dáme piecť na 45 minút do vyhriatej rury na 180°C.
Medzitým si pripravíme plnku a to tak, že vysypeme do misky šľahačky, gaštanové pyré, mlieko a z toho vyšľaháme tuhú zmes.
Po vychladnutí korpus prekrojíme na poly, polku polejeme trochou rumu a natrieme džemom /najlepšie kyselkavým/. Dáme na džem plnku a priklopíme druhou polovicou korpusu.
Celu tortu natrieme plnkou a posypeme ozdobami alebo kakaom. Nechámev chladničke odstáť na niekolko hodín.