Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Čokoládová baba
Korpus:
150 g olupaných orechov /zmes lieskovcov, kešu orieškov, vlašských orechov/
75 g maslových sušienok
30 g práškového cukru
40 g masla
Čokoládová pena:
220 ml mieka
2ČL želatíny mletej
120 g práškového cukru
2 vajcia
220 g horkej čokolády
150 g šľahačkovej smotany
Korpus urobíme tak, že rozmixujeme všetky orechy spolu so sušienkami a roztopeným maslov,
všetko to pekne natlačíme do tortovej formy a vložíme tak na 1 hodiny do chladničky. Medzitým si
pripravíme penu, tak že do kovovej misy vylejeme mlieko, želatiny a necháme ju napučať. Potom
misu dáme do vodného kupela, pridáme polovicu cukru, 2 žltky a čokoládu. Všetko to necháme
pekne roztopiť. Penu dáme potom tiež na chvílu stuhnúť do chladničky, tak na 1 hodinku.
Šlahačku vyšľaháme a primiešame do peny, Bielky vyšľaháme, pridáme 2PL cukru. Pridáme zvyšný
cukor a to všetko primiešame do peny. Všetko to vylejeme na korupus a znova necháme chvílu
stuhnúť v chladničke.
Ozdobiť to možeme orieškami, alebo kúskami bielej čokolády.