Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Banánová roláda
Cesto:
150 g hladkej múky
1 čl prášku do pečivu
20 g kakao
4 vajcia
4 pl studenej minerálky
150 g práškov. Cukru
Plnka:
8 plátkov želatiny
750 ml smotany na šlahanie
1 van. cukru
60 g prášk. cukru
3 pl kapučína
Citronová šřava
3 banány
V mise premiešame múku s práškom do pečiva a kakaa. Bielky vyšľaháme s minerálkou a cukrom na tuhý sneh. Do neho zamiešame žĺtky, potom múku.
Cesto rozotrieme na plech s papierom na pečenie v rúre 200°C asi 12 min. Ešte horúci ho pomúčime cukrom, preklopíme na utierku a necháme vychladnút. Potom z neho stiahneme papier.
Želatínu namočíme podľa návodu, zo 700 ml smontany, van. cukru, práš. cukru, kapučína, pripravíme tuhú šľahačku. Ostatnú 50 ml smotany zohrejeme, vložíme do nej napučenú želatínu a necháme ju rozpustiť, vyleje to na pripravenú sľahačku.
Korpus potrieme 2/3 krému, pozdĺžne naň dáme banány v celku, ktoré pokvapkáme citronom, roládu zavinieme a zabalíme do alobalu a dáme do chladničky stuhnút.
Potom ju potrieme zvyšným krémom a posypeme grankom.