Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Zemiačky plnené hríbmi

 

 2 väčšie cibule

1 vajce

200g čerstvých hríbov

10 rovnako veľkých zemiačkov

Vegeta, soľ, trochu olivového oleja na podliatie, trochu vody.

 

Zemiaky očistíme a na každom odkrojíme vršok aj spodok. Vnútro zemiaka vydlabeme. Vydlabanú zemiakovú masu uvaríme v slanej vode. Na panvici opražíme cibuľu a hríby. Hríby primiešame ku zemiakovej zmesi, pridáme vajce a dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu premiešame. Touto zmesou naplníme zemiaky, zemiaky dáme na pekáč, ktorý podlejeme trochou oleja a vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 30 min. 10 minút pred dopečením alobal odstránime.