Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Mäsová štrúdla

 

1 lístkové cesto

1 cibuľa

2 strúčiky cesnaku

300g mletého mäsa

Čierne korenie, soľ

 

 

Cibuľku pokrájame na jemno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, roztlačený cesnak, korenie, soľ  a necháme povariť. Lístkové cesto si rozvaľkáme a naplníme mäsovou plnkou. Zvinieme do valca a dáme piecť do rúry na 200°C.

K tejto štrúdle sa hodí hubová omáčka, ktorú si takto pripravíme:

100g čerstvých húb si nadrobno pokrájame a podusíme na panvici do mäkka. Ku hríbom pridáme kyslú smotanu ( asi 250ml ). Omáčku dochutíme podľa chuti soľou. Túto omáčku necháme prejsť varom a podávame.