Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Zemiačky plnené hríbmi
2 väčšie cibule
1 vajce
200g čerstvých hríbov
10 rovnako veľkých zemiačkov
Vegeta, soľ, trochu olivového oleja na podliatie, trochu vody.
Zemiaky očistíme a na každom odkrojíme vršok aj spodok. Vnútro zemiaka vydlabeme. Vydlabanú zemiakovú masu uvaríme v slanej vode. Na panvici opražíme cibuľu a hríby. Hríby primiešame ku zemiakovej zmesi, pridáme vajce a dochutíme soľou a vegetou. Všetko spolu premiešame. Touto zmesou naplníme zemiaky, zemiaky dáme na pekáč, ktorý podlejeme trochou oleja a vody. Prikryjeme alobalom a dáme piecť asi na 30 min. 10 minút pred dopečením alobal odstránime.