Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Mäsová štrúdla
1 lístkové cesto
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
300g mletého mäsa
Čierne korenie, soľ
Cibuľku pokrájame na jemno a orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, roztlačený cesnak, korenie, soľa necháme povariť. Lístkové cesto si rozvaľkáme a naplníme mäsovou plnkou. Zvinieme do valca a dáme piecť do rúry na 200°C.
K tejto štrúdle sa hodí hubová omáčka, ktorú si takto pripravíme:
100g čerstvých húb si nadrobno pokrájame a podusíme na panvici do mäkka. Ku hríbom pridáme kyslú smotanu ( asi 250ml ). Omáčku dochutíme podľa chuti soľou. Túto omáčku necháme prejsť varom a podávame.