Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Losos na prírodno
500g lososa v celku
500g uvarenej fazuľky
150ml vývaru zo zeleniny
2 strúčiky cesnaku
Mleté biele korenie, mleté čierne korenie, oregano, soľ, Olivový olej, čerstvý citrón, petržlenová vňať, pažitka
Ku tomuto lososu sa hodia opekané zemiačiky
Lososa si nakrájame na 4 rovnaké kúsky, podľa potreby okoreníme bielym korením a oreganom, osolíme. Takto to necháme odstáť na 2 hodinky.
Potom si na panvici s olivovím olejom dobre opečieme lososa z oboch strán . Zvyšný olej v panvici použijeme na fazuľku, ktorú si tiež opečieme spolu s roztlačeným cesnakom, čiernym korením a podľa potreby aj soľou. Nakoniec to všetko zalejeme vývarom a necháme chvíľu prikryté podusiť.
Rybku podávame s fazuľkou, opečenými zemiačikmy, pre ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažitkou a rybku polejeme čerstvým citrónom.