Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Kapor trošku inak

 

1 väčší kapor- do 2kg

250ml kyslej smotany

50g masla

1 kg zemiakov so šupkou

2 väčšie cibuľky

Citrón, soľ, korenie na rybu, červená paprika, celá rasca, olivový olej

 

Rybku si starostlivo vyčistíme z vnútra aj z vonku, odstránime šupiny. Rybu zbavíme vrchnej plutvy. Zemiaky si uvaríme v šupke a nakrájame na kolieska, poukladáme ich na vymastený plech, dochutíme podľa potreby soľou a rascou. Na poukladané zemiakove kolieska uložíme na kolieska nakrájanú cibuľku a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakových koliečok, ktoré taktiež podľa chuti dochutíme soľou a rascou.  Rybku si ochutíme soľou, okoreníme, opaprikujeme a nakoniec jemne pokropíme olejom. Z vonkajšej strany rybu narežeme a drážky naplníme maslom. Takto pripravenú rybu položíme na stred plechu, pre ktorú sme nechali miesto.

Pečieme asi 15 minút, potom rybu zalejeme rozmixovanou smotanou a necháme dopiecť.Podávame s čerstvým citrónom na pokvapkanie.