Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...
Kapor trošku inak
1 väčší kapor- do 2kg
250ml kyslej smotany
50g masla
1 kg zemiakov so šupkou
2 väčšie cibuľky
Citrón, soľ, korenie na rybu, červená paprika, celá rasca, olivový olej
Rybku si starostlivo vyčistíme z vnútra aj z vonku, odstránime šupiny. Rybu zbavíme vrchnej plutvy. Zemiaky si uvaríme v šupke a nakrájame na kolieska, poukladáme ich na vymastený plech, dochutíme podľa potreby soľou a rascou. Na poukladané zemiakove kolieska uložíme na kolieska nakrájanú cibuľku a prikryjeme ďalšou vrstvou zemiakových koliečok, ktoré taktiež podľa chuti dochutíme soľou a rascou. Rybku si ochutíme soľou, okoreníme, opaprikujeme a nakoniec jemne pokropíme olejom. Z vonkajšej strany rybu narežeme a drážky naplníme maslom. Takto pripravenú rybu položíme na stred plechu, pre ktorú sme nechali miesto.
Pečieme asi 15 minút, potom rybu zalejeme rozmixovanou smotanou a necháme dopiecť.Podávame s čerstvým citrónom na pokvapkanie.