Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Rybky vo víne

 

4 pstruhov

500ml bieleho vína

500ml smotany

400g koreňovej zeleniny

400g varených zemiačkov

200g vareného hrášku

Trochu oleja, cesnak, petržlenová vňať, mleté čierne korenie, soľ

Ku pstruhom  sa hodia opekané zemiačky podľa potreby.

 

 

Pstruhov si dôkladne očistíme, umyjeme, okoreníme a podľa potreby dosolíme. Na kolieska nakrájanú zeleninku si na veľkej panvici orestujeme, zalejeme vínom a prikryté podusíme asi 6 min. Potom ku zeleninke vložíme pstruhov a prirkyté opäť podusíme asi 12min.

Do výpeku, ktorý nám ostane dáme smotanu, pridáme hrášok, nakrájané varené zemiaky petržlenovú vňať a pretlačený cesnak. Spolu povaríme až do mäkka.

Pstruhov uložíme do zeleninky a podávame s opekanými zemiakmy.