Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Losos na prírodno

 

500g lososa v celku

500g uvarenej fazuľky

150ml vývaru zo zeleniny

2 strúčiky cesnaku

 Mleté biele korenie, mleté čierne korenie, oregano, soľ, Olivový olej,  čerstvý citrón, petržlenová vňať, pažitka

Ku tomuto lososu sa hodia opekané zemiačiky

 

Lososa si nakrájame na  4 rovnaké kúsky, podľa potreby okoreníme bielym korením a oreganom, osolíme. Takto to necháme odstáť na 2 hodinky.

Potom si na panvici s olivovím olejom dobre opečieme lososa z oboch strán . Zvyšný olej v panvici použijeme na fazuľku, ktorú si tiež opečieme spolu s roztlačeným cesnakom, čiernym korením a podľa potreby aj soľou. Nakoniec to všetko zalejeme vývarom a necháme chvíľu prikryté podusiť.

Rybku podávame s fazuľkou, opečenými zemiačikmy, pre ozdobu posypeme petržlenovou vňaťou alebo pažitkou a rybku polejeme čerstvým citrónom.