Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Cesnačka

1 lyžica hladkej múky

1 lyžica vegety

1 lyžica rasce

1 lyžica masla

8 strúčikou cesnaku

6 zemiakov

2 lyžice posekanej petržlenovej vňati

1,5 l vody

Soľ

 

Cesnak prelisujeme, v hrnci roztopíme maslo na ktorom opražíme tento cesnak, pridáme múku a prilejeme 1,5 l vody a všetko spolu premiešame. Pridáme očistené na malé kocky pokrájané zemiaky.

Tie sa musia uvariť na mäkko. Keď sú zemiaky mäkké vypneme polievku, ktorú dochutíme soľou, rascou, vegetou a petržlenovou vňatou.  Všetko spolu zmixujeme.

K tejto polievke sa hodí na tuku osmažený starší chlieb pokrájaný na kocky.

Fotogaléria: Cesnačka

/album/fotogaleria-cesnacka/img-4275-jpg/
/album/fotogaleria-cesnacka/img-4281-jpg/