Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

 Kardinál

 

Ingrediencie (cca 12 plátkov)
Doba prípravy: cca 70 minút

Piškóty:
250 ml vaječných bielkov (cca 8 kusov)
180 g kryštálového cukru
2 celé vajíčka
4 ks žĺtkov

55 g práškového cukru
12 g vanilkového cukru
55 g hladkej múky

Krém:
500 g šľahačky

Na potretie:
približne 350 g marhuľového džemu

Príprava:

1. Rúru predhrejeme na 150° C, a pripravíme silikónový papier na pečenie, ktorým vystlejeme plech na pečenie.

2. Pripravíme si dva druhy cesta. Jedno cesto pozostáva z bielok, pričom počas miešania na penu do tohoto cesta sypeme kryštálový cukor po malých dávkach.

3. Druhé ceto pozostáva z celých vajíčok, vymiešame ich taktiež do peny a pritom sypeme vanilkový cukor. Nakoniec do tohoto cesta spracujeme aj hladkú múku.

4. Z papiera na pečenie vystrihneme dva krát 25 x 40 cm kusy, a jeden kus o rozmere 30x35 cm, a poukladáme na plech vedľa seba. Kraje oboch papierov vyhneme nahor. Cesto vyšlahané z váječných bielok dáme do igelitovej tašky s odstrihnutým rožkom, tak aby sme na kažý paprier po celej dĺžke naniesi 3 súvislé pásy na oba papiere. Medzi nimi musí zostať medzera pre druhé cesto s celých vyšlahaných vajíčok. Nakoniec dostávame stredajúce sa pásy bielej a žltej peny- 3 krát biela, 2 krát žltá pena.

5. Takto pripravený plech strčíme do predhriatej rúry a pečnieme na strednom stupni ( 150°C ) po dobu 20 až 25 minút. Potom ako plech z trúby vytiahneme počkáme pokial cesto vychladne. Potom odstránime papier zo spodku. Tej strane, ktorá bude naspodu potreme vrch marhuľvým džemom, tá strana, ktorá bude hore musí mať džemom potretú spodnú časť.

6. Nakoniec šľahačku ušľaháme na pevnú hmotu. Zbytok nápne natrieme na koniec jednej strany a pripojime druhu čast koláča. Vrch jemne ozdobíme práškovým cukrom.

Fotogaléria: Kardinál

/album/fotogaleria-kardinal/img-3115-jpg/
/album/fotogaleria-kardinal/img-3114-jpg/
/album/fotogaleria-kardinal/img-3118-jpg/