Chutné babkine recepty...a ešte mnoho ďalších osvedčených...

Čokoládový koláč

Cesto:

200g tmavej čkololády ( 52% kakaa )

200g masla

70g práškového cukru

50g kryštálového cukru

40g kukuričného škrobu gustin

5 vajec

Štipka soli

 

 

Poleva:

150g tmavej čkololády ( 52% kakaa )

75g masla

 

Do misky dáme na kúsky polámanú čokoládu a maslo. Zmes rozpustíme nad parou. Ručným šľahačom vymiešame čokoládovú masu do hladka. Pridáme štipku soli, kryštálového a práškového cukru. Ďalej do cesta postupne rozšľahávame vajcia a nakoniec škrob.

Cesto nalejeme do okrúhlej formy a vložíme ho piecť do rúry na 180°C cca na 35 minút. Cesto dáme vychladnúť až na 12 hodín. Potom čokoládu, maslo a dve lyžice vody dáme do misky. Rozpustíme a necháme vhychladnúť.

Touto polevou polejeme vychladnutý koláč.